درخواست مشاوره رایگان
پرسش های شما
بله، درصورتی که این فرآیند توسط یک فرد متخصص صورت نگیرد ممکن است باعث شود شرکت شما در آینده مالیات بیشتری پرداخت کند.
مهمترین اقدام، دریافت مشاوره تخصصی از کارشناسان این حوزه است. چراکه با این اقدام میتوانید روند ثبت شرکت خود را سریعتر و مطمئنتر طی کنید. همچنین از مواردی مانند مراحل، مدارک، مجوز و هزینههای لازم نیز مطلع شوید.
بعد از این فرآیند اقداماتی مانند طراحی سایت شرکتی، طراحی لوگوی سازمانی، برندسازی در شبکه های اجتماعی، بازریابی و تبلیغات موثر، ثبت تغییرات شرکت، ثبت برند، اخذ کارت بازرگانی، اخذ انواع جوازهای مربوطه میتواند به ساختن شرکتی موفق و معتبر کمک شایانی نماید.
لازم است مدارکی مانند کپی مدارک شخصی سهامداران، اساسنامه، صورتجلسه هیئت مدیره، تقویم نامه، کپی مجوزهای مربوط، گواهی عدم سوءپیشینه تمام اعضای هیئت مدیره، سند مالکیت اموال غیر منقول را تهیه و ارائه نمایید.
مدارکی مانند کپی مدارک شخصی تمام شرکا، ارائه مجوزهای لازم، اساسنامه، دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین، تقاضانامه ثبت شرکت برای شرکت با مسئولیت محدود نیاز است.
بستگی به حوزهای دارد که شرکت شما قرار است در آن فعالیت نماید. برای مثال حوزههایی مانند مواد غذایی، بهداشتی و دارویی نیاز به دریافت مجوزهایی از وزارت بهداشت و سازمانهای مربوطه دارند.
درکل این فرآیند شامل مراحلی مانند دریافت مشاوره، انتخاب اسم مناسب، انعقاد قرارداد با موسسه ثبتی معتبر، تهیه و ارسال مدارک لازم و درج آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار است.
راهنمای ثبت شرکت
ثبت شرکت در حقیقت اولین و مهمترین قدم در راستای تاسیس یک شرکت تجاری به شمار میرود. درواقع پس از انجام این فرآیند، شرکت شما به عنوان یک شخصیت حقوقی شناخته شده و از مزایای قانونی بسیاری بهرهمند میشود. در ادامه به سوالات شما پیرامون این موضوع پاسخ میدهیم و ضمن معرفی انواع شرکتهای تجاری به این میپردازیم که چرا باید شرکت خود را ثبت نمایید؟ و برای انجام این فرآیند چه مدارکی را باید تهیه کنید؟ همچنین در این راستا، موسسه ثبتی بینا چه خدماتی را میتواند به شما ارائه دهد؟
تعریف انواع شرکتهای تجاری
قبل از اینکه به ثبت شرکت اقدام کنید ابتدا لازم است شناختی درباره انواع شرکتهای تجاری داشته باشید. چراکه طبق قانون تجارت در ایران، شرکتها به انواع مختفی مانند مسئولیت محدود، سهامی خاص، سهامی عام، تضامنی، تعاونی، مختلط سهامی و مختلط غیرسهامی تقسیم می شوند. در نتیجه اگر قصد دارید شرکت خود را به ثبت برسانید باید باتوجه به اهداف و حوزه فعالیتی شرکت شما در آینده، تعداد شرکاء و همچنین نوع فعالیت و مسئولیت هرکدام از آنها یکی از انواع شرکتها را انتخاب نمایید که به خوبی هماهنگ با ساختار بیزینس شماست. در ادامه به معرفی و بررسی کامل هر کدام از آنها میپردازیم.
شرکت با مسئولیت محدود
برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود حداقل دو نفر در قالب شریک لازم است. همچنین هیئت مدیره باید حداقل دارای یک عضو باشد. یکی از مزیتهای این نوع شرکتها این است که مسئولیت هر یک از شرکاء در برابر سود و زیان شرکت به نسبت سرمایه (آورده) آنهاست. از طرفی سرمایه شرکتهای با مسئولیت محدود در قالب سهام تعریف نمی شود. بلکه هر یک از شرکاء مالک بخش یا درصدی از سرمایه است که در قانون تجارت با عنوان سهم الشرکه تعریف شده است. همچنین هر شریک مطابق قانون نمیتواند بدون رضایت سایر شرکاء، سهم الشرکه خود را به افراد دیگری منتقل کند.
شرکت سهامی خاص
در صورتی که بخواهید شرکت خود را به عنوان سهامی خاص ثبت کنید حداقل به سه نفر شریک نیاز دارید. از طرفی، طبق قانون تجارت، حداقل سرمایه مجاز به منظور تاسیس این نوع شرکتها مبلغ صد هزار تومان است. برخلاف شرکت با مسئولیت محدود، سرمایه هر یک از شرکاء در قالب سهام بیان میشود. در واقع، کل سرمایه به بخشهایی مساوی تقسیم شده که به هر بخش، یک سهم گفته میشود. در شرکت سهامی خاص، هر شریک در انتقال بخشی از سهام خود به دیگران نیازی به اجازه سایر شرکاء ندارد. همچنین مسئولیت هر یک از شرکاء در برابر سود و زیان شرکت به مقدار سهام آنها بستگی دارد.
شرکت سهامی عام
برای اینکه شرکت خود را در قالب سهامی عام به ثبت برسانید به حداقل پنج نفر به عنوان شریک و همچنین مبلغ پانصد هزار تومان نیاز دارید. همانند شرکت سهامی خاص، سرمایه کل به بخش هایی تحت عنوان سهم تقسیم میشود و هر یک از شرکاء مالک تعدادی سهام است که تعیین کننده میزان مسئولیت آن فرد در قبال سود و زیان شرکت است. اما برخلاف سهامی خاص، هیئت مدیره در این نوع از شرکتها باید حداقل پنج عضو داشته باشد.
شرکت تضامنی
حداقل دو نفر شریک برای تشکیل شرکتهای تضامنی نیاز است که هیئت مدیره باید حداقل دارای یک عضو باشد که به هر یک از شرکاء، شریک ضامن نیز گفته میشود. چراکه برخلاف شرکتهای سهامی عام و سهامی خاص، هر شریک در برابر طلب شرکت مسئولیت کامل دارد و در مواقعی که این طلب از طریق منابع مالی شرکت تامین نشود بر اساس قانون، شرکاء باید از منبع داراییهای شخصی خود آن را بپردازند. در حقیقت مسئولیت هر یک از شرکاء تنها به میزان سهام یا سهمالشرکه آنها محدود نمیشود.
شرکت نسبی
در شرکت های نسبی همانند تضامنی، چنانچه طلب طلبکاران از طریق منابع مالی شرکت تامین نشود، شرکاء باید از داراییهای شخصی خود آن را پرداخت نمایند. منتها هر شریک به نسبت سهم الشرکه یا درصدی از سرمایهی کل که مالک آن است ملزم به پرداخت بدهی طلبکاران است. برای تشکیل این نوع شرکتها نیز حداقل دو نفر شریک باید وجود داشته باشند که محدودیتی برای حداقل سرمایه مورد نیاز به منظور تاسیس آن وجود ندارد.
شرکت مختلط سهامی
در حقیقت، شرکتهای مختلط سهامی را میتوان ترکیبی از سهامی خاص و تضامنی دانست. به این صورت که مسئولیت برخی از شرکاء تضامنی محسوب شده و نامحدود است. در مقابل، سایر شرکاء به عنوان سهامدار شناخته میشوند و تنها به میزان سهامشان در برابر بدهیهای شرکت دارای مسئولیت اند. در شرکتهای مختلط سهامی، تنها شرکاء ضامن حق مدیریت دارند و این موضوع از سایر شرکاء سلب شده است. در صورتی که بخواهید اقدام به ثبت شرکت مختلط سهامی کنید به حداقل دو شریک نیاز خواهید داشت.
شرکت مختلط غیر سهامی
میتوان گفت شرکت مختلط غیر سهامی ترکیبی از مسئولیت محدود و تضامنی است. چراکه عده ای از شرکاء در قبال بدهی های شرکت دارای مسئولیت تضامنی اند اما مسئولیت سایر شرکاء به میزان سهم الشرکه آنها محدود میشود که حق مدیریت از آنها منع شده است. برای ثبت شرکت به عنوان مختلط سهامی به حداقل دو نفر تحت عنوان شریک نیاز است.
شرکت تعاونی
برای تشکیل شرکت های تعاونی حداقل 7 نفر شریک نیاز است که هیئت مدیره آنها باید حداقل 3 عضو داشته باشد. میزان مسئولیت هر یک از شرکاء در برابر بدهی های شرکت در صورتی که سهامی باشد، به نسبت سهام آنها و در غیر این صورت طبق اساسنامه تعیین خواهد شد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت
یکی از متداول ترین سوال افرادی که قصد تاسیس شرکت دارند این است که چه مدارکی برای ثبت شرکت لازم است؟ درواقع مدارکی که باید به این منظور ارائه دهید کاملا به نوع شرکتی که میخواهید ثبت کنید بستگی دارد. برای مثال مدارکی که برای ثبت کردن شرکت سهامی خاص باید ارائه دهید با سهامی عام در برخی موارد متفاوت است. در ادامه به بررسی کامل مدارک لازم برای ثبت هر یک از انواع شرکتها میپردازیم.
مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
- کپی مدارک شخصی تمام شرکا و مدیران شرکت مانند شناسنامه و کارت ملی
- کپی از اساسنامه در دو نسخه
- ارائه مجوزهای لازم (در صورت لزوم) مانند جواز تاسیس، پروانه ساخت و …
- تهیه دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و همچنین صورت جلسه هیئات مدیره
- تهیه دو نسخه از تقاضانامه ثبت شرکت بامسئولیت محدود
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص
- کپی مدارک شخصی سهامداران به همراه تمام اعضاء هیئت مدیره و بازرسین شرکت (مانند کارت ملی و شناسنامه)
- ارائه اظهارنامه در دو نسخه
- تهیه دو برگ از اساسنامه
- ارائه صورتجلسه موسسین و همچنین صورتجلسه هیئت مدیره در دو نسخه
- کپی مجوزهای مربوط با حوزهی فعالیت شرکت (در صورت لزوم)
- ارائه تقویم نامه از سوی کارشناس رسمی دادگستری
- ارائه سند مالکیت اموال غیر منقول چنانچه بخشی از سرمایه شرکت باشند
- تهیه گواهی پرداخت از بانکی که حساب شرکت در آن قرار دارد مبنی بر پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه اعلام شده
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه تمام اعضای هیئت مدیره و بازرسین
- ارائه اقرارنامه از سوی مدیرعامل دال بر عدم فعالیت وی به عنوان مدیرعامل در سایر شرکتها
- ارائه اقرارنامه از سوی تمام اعضاء هیئت مدیره دال بر کارمند رسمی دولت نبودن هر یک از آنها
اگر یکی از اعضاء سهامداران، شخص حقوقی باشد چه مدارکی لازم است؟
چنانچه یکی از سهامداران شخص حقوقی باشد علاوه بر مدارک فوق مواردی همچون فتوکپی شناسنامه و کارت ملی نماینده شخص حقیقی، نسخهای از روزنامه تاسیس و همچنین روزنامه آخرین تغییرات نیز باید ارائه شود.
درصورتی که یکی از اعضاء سهامداران، تابعیت ایران را نداشته باشد چه مدارکی نیاز است؟
اگر یکی از اعضاء سهامداران فردی خارجی و حقیقی باشد مدارکی مانند کپی پاسپورت به همراه ارائه ترجمه آن نیاز است. اما در صورتی که حقوقی باشد مواردی مثل گواهی ثبت شرکت و گواهی آخرین تغییرات در مراجع قانونی کشور موردنظر به همراه ترجمه آنها در کنار وکالتنامه نماینده شخص حقیقی باید ارائه شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام
- کپی اساسنامه در دو نسخه
- ارائه کپی اظهارنامه در دو نسخه
- تهیه صورت جلسه مجمع عمومی موسسان به همراه صورت جلسه هیئت مدیره
- ارائه مدارک شخصی مدیران (مانند شناسنامه و کارت ملی)
- تهیه گواهی پرداخت از بانکی که حساب شرکت در آن قرار دارد مبنی بر پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه اعلام شده
- ارائه مجوزهای مربوط با حوزهی فعالیت شرکت (در صورت لزوم)
مدارک لازم برای شرکت تضامنی
- ارائه تقاضانامه در دو نسخه
- کپی شرکتنامه
- کپی اساسنامه
- ارائه مدارک شخصی شرکاء (مانند شناسنامه و کارت ملی)
- ارائه مجوزهای مربوط با حوزهی فعالیت شرکت (در صورت لزوم)
مدارک لازم برای شرکت مختلط سهامی
- تهیه لیستی از اسامی تمام مدیران
- ارائه اساس نامه در یک نسخه
- تهیه شرکت نامه در یک نسخه
- نامهای امضاء شده توسط مدیر شرکت که نشان دهنده تعهد پرداخت تمام و یا حداقل یک سوم سرمایه باشد
- نامهای امضاء شده توسط مدیر شرکت که نشان دهنده پرداخت کامل سرمایه نقدی شریکهای ضامن باشد
مدارک لازم برای شرکت مختلط غیر سهامی
- ارائه لیستی از اسامی شرکاء ضامن دارای سمت مدیریت
- ارائه اساس نامه در یک نسخه
- تهیه شرکت نامه در یک نسخه
مدارک لازم برای شرکت نسبی
- ارائه اساس نامه در یک نسخه
- تهیه شرکت نامه در یک نسخه
هزینه ثبت شرکت
هزینه ثبت شرکت به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان مبلغ واحدی را برای به ثبت رساندن تمامی شرکتها اعلام کرد. برای مثال تعداد شرکاء، نوع شرکت (سهامی خاص، مسئولیت محدود، تضامنی و…)، مقدار سرمایه اولیه، موضوع فعالیت شرکت و بسیاری موارد دیگر در هزینه انجام این فرآیند تاثیر دارند. همچنین هزینههای ثابتی مانند درج آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار، هزینهای تحت عنوان حقالثبت که از طرف اداره ثبت دریافت میگردد، هزینه پست به منظور تحویل مدارک لازم و… نیز تاثیر گذارند.
از آنجایی هزینه این فرآیند به عوامل متعددی بستگی دارد کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید تا ضمن آگاهی از به صرفهترین قیمت ممکن برای به ثبت رساندن شرکت خود، از مشاوره رایگان نیز بهرهمند شوید.
بهترین موسسه ثبت شرکت
درواقع بسیاری از کارفریان در انتخاب موسسه ثبتی به منظور ثبت شرکت خود کوتاهی کرده و تنها هزینه و مسائل مالی را معیار قرار میدهند. در صورتی که فرآیند به ثبت رساندن شرکت پروسه ای کاملا تخصصی است و باید در آن نکات بسیار مهمی مانند حوزه فعالیتی شرکت در آینده، سرمایه اولیه، تعداد شرکاء و میزان مسئولیت احتمالی هر یک از آنها را مورد توجه قرار داد. چنانچه در انجام این فرآیند کوتاهیای صورت گیرد درست مانند این است که معمار خشت اول را کج بگذارد.
چرا ثبت بینا یک انتخاب هشمندانه است؟
ما در موسسه ثبت بینا، بر اساس اهداف شما از تاسیس شرکت که میتواند برخی موارد زیر را شامل شود:
- عرضه و تولید کالاها و محصولات
- ارائه خدمات به مشتریان
- صادرات کالا به خارج از کشور
- واردات محصولات به داخل کشور
- شرکت در مناقصات و مزایدهها
- کسب اعتبار و انجام فعالیت اقتصادی تحت نظر قانون
- عقد قراردادهای بزرگ با شرکتها و موسسات دولتی و خصوصی
- فعالیت تجاری و اقتصادی با شرکتهای معتبر خارجی
- گسترش کسب وکار از طریق جذب مشتریان بزرگ
- دریافت تسهیلات و وام از موسسات مالی و اعتباری
شما را راهنمایی میکنیم تا مناسب ترین نوع شرکت را به ثبت برسانید و در عین حال مالیات کمتری بپردازید. همچنین کارشناسان ما در طی این مسیر در کنار شما خواهند بود تا با ارائه مشاوره رایگان در کنار گزارشکار منظم، بتوانید با خیالی آسوده شرکت در شرف تاسیس خود را ثبت نمایید. همچنین مشاورین ثبت بینا به شما کمک میکنند تا به نحو صحیح و کامل، مدارک لازم را جمع آوری کنید تا در سریع ترین زمان ممکن پروسه ثبت شرکت شما به انجام برسد. حتی پس از این فرآیند نیز در کنار شما خواهیم بود و با ارائه خدماتی مانند برندسازی در شبکههای اجتماعی، طراحی وبسایت، اخذ کارت بازرگانی، ثبت تغییرات شرکت، اخذ کلیه جوازهای لازم و همچنین ثبت برند و لوگو به گسترش هر چه بیشتر کسب وکارتان کمک خواهیم کرد.